Зеленський: Україна хоче провести Саміт миру восени

Зеленський: Україна хоче провести Саміт миру восени

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче провести Глобальний  саміт миру восени цього року.

Про це глава держави заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ. За його словами, одним із головним орієнтирів роботи українських послів має бути реалізація Формули миру.

"Поступово представлена Україною Формула миру набуває підтримки світової більшості. Абсолютна більшість держав та народів світу прагне миру та міжнародного спокою, прагне безпеки та надійного демонтажу створених росією загроз. Десять пунктів Формули миру відображають саме це важливе завдання", - розповів український президент.

Зеленський також зазначив, що частина держав, міжнародних організацій уже взяли на себе конкретні зобов'язання та співпрацюють з Україною для реалізації Формули миру. Водночас він висловив сподівання щодо долучення ще більшої кількості партнерів.

Глава укранської держави наголосив, що суспільна думка в різних країнах, лідери та їхні ключові радники, мають знати і розуміти прагнення України до справедливого миру.

"Є країни, які можуть допомогти із безпековими та політичними пунктами Формули миру, із питаннями справедливості. Є країни, чий гуманітарний вплив, роль, традиції у міжнародних відносинах здатні допомогти із поверненням українських дітей, які були депортовані силою в росію, із поверненням наших полонених військових і цивільних", – додав президент.

Він розповів, що Україна робить усе можливе на національному рівні. Інші країни мають відчувати настрій усередині своїх країн, знати емоційні, політичні важелі. Таким чином, як зазначив глава держави дипломатам, вони мають спрямувати це все заради повної реалізації всіх десяти пунктів Формули миру.

При цьому Зеленський наголосив на особливій важливості роботи з країнами Глобального Півдня. Саме ними росія постійно намагається маніпулювати.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що пройде саміт щодо формули миру Володимира Зеленського в Саудівській Аравії.

Головне