Зеленський розповів, скільки церков та релігійних споруд в Україні пошкодили окупанти

Зеленський розповів, скільки церков та релігійних споруд в Україні пошкодили окупанти

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загарбники зруйнували близько 500 церков та релігійних споруд різних конфесій.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Facebook. За його словами, сотні релігійних споруд були зруйновані, пошкоджені або пограбовані внаслідок російського вторгнення в Україну. При цьому постраждали всі релігії та конфесії, зокрема церкви, мечеті, синагоги, навчальні та адміністративні будівлі релігійних громад України.

"Для росії все лише мішені. Але ракети й артилерія держави-терориста не зламали нашої людяності та віри. Україна переможе, життя переможе", - йдеться в повідомленні Зеленського.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, близько 26% українців під час опитування заявили, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вони стали більш релігійними чи віруючими, ніж були раніше. Також кількість релігійних чи віруючих людей з лютого 2022 року зросла з 68% до 74%. Водночас 4% з лютого минулого року стали менш релігійними, а 65% заявили, що жодних змін у їхньому ставленні до релігії і віри не сталося.

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики заявило про порушення УПЦ (МП) договору оренди, який було укладеного з заповідником “Києво-Печерська лавра”. Зокрема УПЦ (МП) неналежним чином використовувала майно Києво-Печерської лаври. У МКІП наголосили, що ці порушення є підставою для розірвання договору оренди. Разом з тим у Мінкульті нагадали, що наразі на території Києво-Печерської лаври працює комісія з перевірки наявності, умов зберігання та стану збереженості культурних цінностей.

Головне