Зеленський про те, якою стане війна без винищувачів: Є ризик застою

Зеленський про те, якою стане війна без винищувачів: Є ризик застою

У війні проти російських загарбників на полі бою може бути ризик застою, якщо Збройні сили України не отримають сучасні винищувачі від партнерів.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

"Що станеться, якщо ми не отримаємо ці винищувачі чи ракети більшого радіуса дії, або у нас не буде достатньо боєприпасів, тому що все, очевидно, закінчується і виходить з технічного обслуговування?" - запитав український президент.

Зеленський розповів, що без цього був би ризик застою, який ні до чого доброго у війні не приведе. Він зазначив, що разом із прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком він обговорював надання зброї України в майбутньому, а бронетехніка є пріоритетом.

"Коли йдеться про відтіснення російських військ, і що ракети більшої дальності також є пріоритетом, і я дуже вдячний, що Британія нарешті почула нас у цьому питанні. Сподіваюся, що інші союзники приєднаються до надання такої зброї", - додав глава української держави.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Великої Британії дав доручення очільнику британського оборонного відомства Бену Воллесу. Він має оцінити, які винищувачі Україні Міноборони могло б надати.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що українські пілоти ще не почали навчання на винищувачах. Він зазначив, що готовність країн розпочати ці тренування – надзвичайно потужний сигнал.

Головне