Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Молдови транзит українського продовольства

Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Молдови транзит українського продовольства

Президент Володимир Зеленський у Києві обговорив з прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном транзит українського продовольства територією країни-партнерки.

Про це повідомила пресслужба глави української держави. Як зазначається, зустріч політиків відбулася в межах проведення третього саміту міжнародної Кримської платформи.

Президент України відзначив участь прем’єр-міністра Молдови у саміті та наголосив на високому рівні та інтенсивності двостороннього політичного діалогу.

"Дякую за візит і підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", - заявив Зеленський.

Вони обговорили питання розвитку транзиту українського продовольства територією Молдови та розбудови відповідної інфраструктури. Співрозмовники також наголосили, що інтеграція України та Молдови у Європейський Союз є спільною метою двох країн, і домовилися про координацію зусиль на цьому шляху.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Андрій Костін разом з президентом Португалії Марселем Ребел де Соза відвідав Бучу, яку на початку повномасштабної війни частково зруйнували російські окупанти. Голова ОГПУ показав португальському президенту наслідки російської агресії та наголосив, що Буча це символ варварства росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Президії Боснії і Герцеговини Желько Комшичем та обговорив з ним спільну мету. Як зазначається, президент також зустрівся з членом Президії Боснії і Герцеговини Денісом Бечіровичем. Боснійські посадовці прибули з візитом у нашу країну для участі в третьому саміті міжнародної Кримської платформи. Крім того, Марсел Ребел де Соза відвідав і постраждале від діянь окупантів село Мощун на Київщині.

Головне