Зеленський: Інформація про контрнаступ України у ЗМІ не допомагає нашим військовим

Зеленський: Інформація про контрнаступ України у ЗМІ не допомагає нашим військовим

Інформація про контрнаступ Збройних сил України, яку поширюють ЗМІ, може шкодити українським захисникам. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю західним ЗМІ.

За словами глави української держави, поширення інформації про контрнаступ, якою б вона не була - фейковою чи правдивою - "не допомагає" Силам оборони.

"Контрнаступ залежить не тільки від бойових машин. Бойові машини або броньована техніка - це одна зі складових наступальної операції. Іноді, як я вам сказав, існують інформаційні загрози. І скажу вам відверто, я про це жодного разу не висловлювався. Але іноді є інформація, яка виходить в тій чи іншій пресі і це, на жаль, не тільки російська преса. Я вважаю, що ця інформація, скажімо так, не допомагає. Сказати чесно, чи вона нас зупинить, така інформація? Ні! Навіть якщо з'являтиметься щоденно. Нас усе це не зупинить, ми все одно підемо вперед і точно переможемо", - наголосив Президент України.

Також він додав, що вірить в українських військових, а завданням України назвав просування вперед.

"Сказати, що одразу росіяни побіжать після початку нашого контрнаступу... Ну, хотілося б, менше було б жертв серед них", - додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський вважає, що контрнаступ ЗСУ, який нині готує Україна, допоможе відбити у ворога поки що окупований Крим

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що контрнаступ Збройних сил України станеться несподівано для всіх, адже від цього буде залежати його успіх.

Головне