Зеленський зустрівся з багатопартійною делегацією парламенту Канади

Зеленський зустрівся з багатопартійною делегацією парламенту Канади

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією канадського парламенту на чолі зі спікером Грегом Фергюсом, обговоривши військову допомогу, санкції проти росії та шлях України до НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський подякував Канаді за військову та політичну підтримку, а також за рішення виділити 5 мільярдів канадських доларів із заморожених російських активів.

Основною темою обговорення під час зустрічі стала - шлях України до НАТО. Зеленський наголосив на важливості підтримки цього процесу та підкреслив, що Україна очікує на сильні сигнали від Парламентської асамблеї НАТО в листопаді. Також сторони обговорили питання підготовки української енергосистеми до зими, подальшу оборонну допомогу та санкційний тиск на росію.

Окремо розглянули питання звільнення полонених українців, а також обговорили підготовку конференції, яка відбудеться в Канаді наприкінці жовтня. Спікер Фергюс підкреслив єдність і солідарність канадського парламенту з Україною.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Польща оголосила про початок реалізації проєкту “Щит Схід”, спрямованого на створення системи укріплень, фортифікаційних загороджень та логістичних вузлів вздовж кордону з росією та Білоруссю.

Головне