Зеленський: В обмінах була довга пауза, але жодної паузи не було в переговорах

Зеленський: В обмінах була довга пауза, але жодної паузи не було в переговорах

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 3 січня повідомив, що Україна і надалі працюватиме, щоб повернути усіх українців з полону.

"Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів – з російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних", - каже він.

Про частину зі звільнених зараз навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні – вважалося, що вони зниклі безвісти. 

Також він подякував всій команді, яка працювала і працює, щоб обміни продовжувались, а також – кожному воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює обмінний фонд.

Нагадаємо, в Україні вперше скористалися житловим сертифікатом на придбання нового будинку замість зруйнованого війною. Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі на Київщині і впродовж найближчого місяця планує переїзд у нове житло, - повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна звільнила з російського плону понад 200 українських військових та цивільних лсію. Серед них є частина захисників, які боронили Маріуполь та "Азовсталь".

Серед звільнених - солдати, сержанти, офіцери, воїни Збройних Сил, Національної гвардії, ВМС, прикордонники. Частина захисників боронила Маріуполь та "Азовсталь". 

 

Головне