Зеленський: Українські дрони поступово знищують російський флот

Зеленський: Українські дрони поступово знищують російський флот

Російська федерація не переможе у битві за Чорне море і не зможе використовувати його як плацдарм для атак на Україну. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, у Міжнародний день Чорного моря Україна відзначає хоробрість воїнів, які змінили ситуацію у регіоні на користь нашої країни та міжнародного порядку.

"Битва за Чорне море ще триває, але ми вже можемо бути впевненими, що Росія в цій битві не переможе. Українці не дозволили ворогові використовувати Чорне море як плацдарм для десантів, атак проти наших південних регіонів", - зазначив Зеленський.

Він додав, що російський флот поступово знищують українські морські дрони і ракети, а операції ЗСУ "досягають усе більш далеких рубежів".

Зеленський вважає, що Чорне море стане взірцем того, як Україна вміє відновлювати безпеку - для себе та своїх партнерів.

Глава держави вручив військовослужбовцям Військово-морських сил, Державної прикордонної служби та Служби безпеки України три відзнаки Хрест бойових заслуг.

Також представники ВМС України, Держприкордонслужби, СБУ та Головного управління розвідки Міноборони отримали ордени За заслуги ІІІ ступеня, Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, За мужність ІІІ ступеня, Данила Галицького.

Нагадаємо, що в ООН підтвердили відповідальність росії за удар по селу Гроза Куп'янського району Харківської області, який призвів до загибелі 59 людей у кафе.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти вербують в'язнів на захопленій Луганщині до лав армії рф

Головне