Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Індії: про що говорили

Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Індії: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський 20 березня провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Про це лідер України повідомив у Telegram.

За словами президента, вони обговорили розвиток двосторонніх відносин України та Індії. Найближчим часом в Делі відбудеться зустріч команд і засідання Міжурядової комісії зі співробітництва.

"Дякую за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за гуманітарну допомогу та активну участь представників Індії в зустрічах на рівні радників. Для нас важливо, щоб Індія взяла участь і в інавгураційному Саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії",- наголосив Президент України.

Володимир Зеленський додав, що Україна зацікавлена в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією. Зокрема в аграрному експорті, авіаційній галузі та торгівлі фармацевтичною і промисловою продукцією.

Зрештою, він сказав, що наша держава "вітатиме повернення індійських студентів до українських закладів освіти".

Нагадаємо, що вчора, 19 березня, Володимир Зеленський поспілкувався по телефону з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем напередодні засідання Європейської ради. Основною темою розмови стали подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України до ЄС, а також продовження підтримки нашої держави з боку союзників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 18 березня Президент України також здійснив телефонний дзвінок до новообраного президента Індонезії Прабово Субіанто. У своєму зверненні Зеленський привітав його з перемогою на виборах і висловив сподівання на подальше покращення двосторонніх відносин.

Головне