Зеленський поговорив з президентом Індонезії: теми розмови

Зеленський поговорив з президентом Індонезії: теми розмови

Президент Володимир Зеленський у четвер, 9 листопада повідомив про телефонну розмову зі своїм колегою з Індонезії Джоко Відодо. Ключові теми, які обговорювали лідери, включали українську Формулу миру та її реалізація, безпека судноплавства в Чорноморській акваторії та конфлікт на Близькому Сході. 

Гарант розповів, що під час розмови з Відодо обговорювався прогрес Формули миру. І нагадав, що вперше її презентація сталася рік тому саме в Індонезії в ході саміту "Великої двадцятки" (G20). 

Також Зеленський поділися з колегою результатами зустрічей на рівні радників для підготовки Глобального саміту миру. Український ліде запросив Індонезію до нього долучитися.  

"Наголосив, що попри спроби росії перешкоджати цивільному судноплавству в Чорному морі Україна залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки. Поінформував співрозмовника про альтернативні "зернові коридори" й запевнив, що Україна готова відновити постачання сільськогосподарської продукції в Індонезію", - додав президент.

Зеленський та Відодо не оминули увагою конфлікт, яка понад місяць тому розгорівся між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС. Український лідер пояснив, що наша країна виступає за врегулювання за принципом "двох держав".

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч на початку червня Індонезія представила власний "мирний план" для завершення війни рф в Україні. Три його ключових пункти були наступними: зупинити вогонь, ввести миротворців та провести референдум. При цьому очільник індонезійського Міноборони Прабово Субіанто закликав світову спільноту не покладати провину за війну "на будь-яку зі сторін". 

Головне