Зеленський обговорив із президентом Сьєрра-Леоне Формулу миру та ініціативу Grain from Ukraine

Зеленський обговорив із президентом Сьєрра-Леоне Формулу миру та ініціативу Grain from Ukraine

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадою Біо та обговорив українську Формулу миру. Про це повідомив глава Української держави.

"Провів телефонну розмову з Президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадою Біо", - поінформував він.

Зеленський зазначив, що радий відновити контакт між державами на найвищому рівні після 20-річної паузи.

Водночас Президент України привітав Сьєрра-Леоне з обранням до Радбезу ООН на 2024–2025 роки та висловив сподівання на продовження послідовної підтримки територіальної цілісності й суверенітету України.

"Обговорили нашу Формулу миру, успішну зустріч радників на Мальті та консолідацію підтримки нашого бачення миру серед африканських країн, зокрема й на регіональних майданчиках", - повідомив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, мета Європейського Союзу - це справедливий та стійкий мир в Україні, а не ще один заморожений конфлікт.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час конференції послів ЄС у Брюсселі. За її словами, поки війна затягується, і поки Європа продовжує задовольняти щоденні потреби українців, необхідно також "намагатися зосередитися на шляху вперед і на тому, що означає підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

Вона зазначила, що основний шлях до досягнення справедливого миру в Україні - це “формула миру” президента Володимира Зеленського. Європейські посли мають продовжувати працювати, аби зібрати більше підтримки для “формули миру” від країн по всьому світу.

Головне