Зеленський назвав ціль російських обстрілів на західній Україні

Зеленський назвав ціль російських обстрілів на західній Україні

Президент України Володимир Зеленський в розмові з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, підкреслив, що однією з цілей росії є газова інфраструктура на заході України. Він висвітлив нагальну потребу в ППО для захисту Харкова та інших регіонів.

Про це написав Зеленський у Telegram.

“Одна із цілей рф зараз - газова інфраструктура на заході України. Успіх Росії там поставить під удар енергетичну безпеку Європи. Ми маємо спільно знайти спосіб, як цьому протидіяти”, - написав він.

Зі слів президента, також сторони доручили командам обох країн негайно розпочати розробку тексту двосторонньої безпекової угоди, яка має бути максимально амбітною, відповідно до історичного партнерства між Україною та Польщею.

Раніше президент Зеленський закликав світ допомогти Україні з системами Patriot, щоб захистити Харків. Він також заявив, що весь світ несе відповідальність за ситуацію.

Нагадаємо, що відключення світла, які стартували по всій Україні 14 травня, можуть тривати кілька місяців, аж до серпня-вересня. Член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко зазначив, що нинішні відключення могли початися трохи пізніше, але зниження температури повітря прискорило цей процес, оскільки українці активно користуються обігрівальними приладами.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, евакуація цивільного населення з прифронтових територій Харківщини продовжується. Станом на 16 травня з небезпечних територій вже вдалося вивезти майже 9 тисяч осіб.

Головне