Зеленська із данською делегацією відвідала дитячу лікарню на Київщині

Зеленська із данською делегацією відвідала дитячу лікарню на Київщині

Перша леді України Олена Зеленська разом з міністром охорони здоров'я Данії Софі Леде та керівницею Копенгагенської лікарні імені Марії Єлизавети Мерете Ланге відвідали Київську обласну дитячу лікарню у Боярці.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Візит був у рамках міжнародного медичного партнерства, яке було організоване за ініціативою МОЗ та 14 країн на третьому Саміті перших леді та джентльменів 6 вересня 2023 року.

Медичне партнерство, запропоноване Україною, передбачає тісну співпрацю між українськими та закордонними медичними закладами. Наразі вже укладено 29 меморандумів, що об'єднали 21 українську та 26 закордонних закладів з 15 країн.

Одне з таких партнерств укладено між Київською обласною дитячою лікарнею у Боярці та лікарнею імені Марії Єлизавети в Копенгагені. Ця лікарня, що є найбільшою в країні, надає допомогу не лише дітям та підліткам, а і вагітним жінкам та родинам, забезпечуючи постійне спостереження та раннє виявлення багатьох проблем і захворювань.

Зеленська відзначила, що Київська обласна лікарня може поділитися своїм досвідом з колегами. Також на базі цієї лікарні діє проєкт "Школа супергероїв", який забезпечує освіту дітям, які перебувають у лікувальних закладах, з метою забезпечення безперервного освітнього процесу.

Київська обласна лікарня обслуговує близько 400 000 дитячого населення Київської області, інших регіонів України, зокрема тимчасово переміщених осіб, у середньому проліковуючи до 10 000.

Гості відвідали "Школу супергероїв" та відділення лікарні, поспілкувалися з пацієнтами, їхніми рідними та медперсоналом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Вучич заявив, що українці в Сербії орієнтовані на Путіна.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.