Затягування з допомогою Україні потягне за собою проблеми для Європи, – Зеленський

Затягування з допомогою Україні потягне за собою проблеми для Європи, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що у разі, якщо Сполучені Штати припинять військову та фінансову підтримку Україні, це може стати серйозною загрозою для Європи.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Зеленський зазначив, що вірить, що Європа не залишиться одна у разі припинення підтримки. Він відзначив, що для забезпечення ефективної підтримки України Європа повинна отримувати достатні ресурси, що може бути складним без участі США. Зеленський висловив занепокоєння щодо можливого впливу затягування процесу підтримки на об'єднану Європу та на союз між США і Європою.

"Якби вся Європа об'єдналася, вона змогла би дати достатню підтримку Україні, але США мають вплив. Сигнали не дуже позитивні, вони мають вплив на деяких лідерів Європи", - сказав президент.

 Він підкреслив, що це може послабити НАТО та стати сигналом для росії.

"І тут є послідовні проблеми. Перше – це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге – втратиться союз між США і Європою. Третє – Європа сама зрозуміє, що це сигнал, що якщо Україна не витримає і Путін піде вперед, це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто протистоятиме росії. Це буде серйозна загроза. Путін цим скористається 100%. Це буде сигнал, що і НАТО не буде таким міцним. Якщо відколюються США, ще хтось матиме іншу думку щодо НАТО. Чому? Бо мають економічні зв'язки із рф. Я думаю, що також тоді посипиться санкційна політика", - додав Зеленський.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Вірменія запропонувала Азербайджану підписати пакт про ненапад.

Головне