Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти у залі суду в Парижі

Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти у залі суду в Парижі

Засновника Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти сьогодні, 28 серпня, після арешту в суботу, 24 серпня. Про це повідомляє  BFMTV.

Основною причиною такого рішення стала відсутність прямих доказів його особистої участі у діях, які інкримінуються Telegram. Слідчі органи не виявили доказів, які б підтверджували необхідність продовження утримання під вартою.

Наступним кроком буде проведення допиту Дурова слідчим суддею, після чого можуть бути висунуті офіційні обвинувачення або справа може бути закрита.

Telegram уже висловив готовність співпрацювати з європейськими регуляторами, що може вплинути на пом’якшення позиції правоохоронних органів і суду.

Зараз розслідування триває, і його результати визначатимуть, чи будуть проти Дурова висунуті додаткові звинувачення, чи справу буде завершено без подальших наслідків для нього.

До суду засновника  Telegram передали вдень, 28 серпня. До будівлі суду його доставили кортежем з шести автівок – він їхав у супроводі поліції та охорони.

Нагадаємо, президент України провів зустріч з делегацією Вселенського Патріархату. Про це він повідомив у соцмережах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом семи місяців 2024 року в Україні відкрили понад 2,3 тисячі кримінальних справ за порнографію, кожна друга з них стосується контенту з дітьми. Про це повідомляє Опендатабот.

Головне