Заробив 3,7 млн грн на купівлі неіснуючих деталей для БпЛА: викрито підприємця

Заробив 3,7 млн грн на купівлі неіснуючих деталей для БпЛА: викрито підприємця

Бізнесмен на Закарпатті “купував” фіктивні деталі для дронів. Підробивши офіційні документи, йому вдалося ʼʼзаробитиʼʼ 3,7 мільйона гривень. Про це повідомляє Національна поліція Закарпатської області .

За даними правоохоронців, чоловік уклав із військовою частиною договір на закупівлю комплектуючих для дронів.  Офіційні фінансові документи оформив про нібито постачання майна. На їх підставі зміг отримати на свій банківський рахунок понад 3 700 000 гривень, розповіли у поліції. Підозрюваний використав кошти для здійснення ряду фінансових операцій у своїх інтересах. 

Правоохоронці повідомили чоловіку  про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід  -  тримання під вартою із  можливістю внесення застави 3,7 млн грн .

Підприємцю може загрожувати до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за допомогою фальшивих документів для закупівлі деталей для БпЛА, жителю Закарпаття вдалося привласнити майже чотири мільйони гривень .

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Прикарпатті затримали жінку та її спільника, які підпалювали військові авто.   

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.