Залишила по собі кратер: NASA показало місце падіння російської станції "Луна-25"

Залишила по собі кратер: NASA показало місце падіння російської станції

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору ("NASA) оприлюднило знімки з місця не надто вдалого "приземлення" російської станції "Луна-25" на Місяці. На небесному тілі в результаті падіння апарату утворився новий кратер.

Відповідні зміни на місячній поверхні помітив з орбіти апарат Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

"З огляду на те, що новий кратер розташований поблизу ймовірного місця удару "Луна-25", команда LRO робить висновок, що він швидше з'явився в результаті цієї місії, а не з природних причин", — вказано у повідомленні на сайті NASA.

Новий кратер має діаметр близько 10 м. Утворення знаходиться за 400 км від запланованого місця посадки російського апарату - на 58-му градусі південної широти.

Як відомо, 10 серпня росіяни вперше майже за 50 років спробували запустити космічний апарат на Місяць. Але на "Луні-25", яка мала здійснити посадку в районі Південного полюса, сталася "позаштатна ситуація, яка не дозволила виконати маневр". У "Роскосмосі" заявили про помилку у роботі двигунів, через яку посадка вийшла "жорсткою".

Нагадаємо, 23 серпня індійська місія “Чандраян-3” успішно здійснила посадку на Місяці.
Індія стала четвертою в історії країною, яка успішно посадила на поверхню супутника Землі космічний апарат. Вже за кілька днів “Чандраян-3” надіслав світлини Місяця, які він отримав на свої бортові камери.

Як писав "Ми-Україна" раніше, після успіху на Місяці Індія обрала новою космічною метою Сонце. У суботу, 2 вересня, країна здійснила запуск обсерваторії “Адитья-L1”, яка вивчатиме небесне тіло.

Головне