Захисники збили 79% ударних ворожих дронів за останні 10 тижнів

Захисники збили 79% ударних ворожих дронів за останні 10 тижнів

Воїни Повітряних сил Збройних сил України збили 79% ворожих ударних дронів, які за останні 10 тижнів атакували країну.

Про це йдеться в інфографіці UA War Infographics у Telegram-каналі. Як зазначається, восени російські війська почали все більш активно використовувати ударні дрони замість крилатих ракет.

Наразі країна-агресорка намагається зробити запас ракет для можливих обстрілів енергетичної інфраструктури України у зимовий період.

Загалом за останні 10 тижнів нашим захисникам вдалось збити 79% ворожих дронів. Росіяни за це період запустили 803 БпЛА, тож з них "приземлено" українськими оборонцями було 637 одиниць.

Найвищу результативність, згідно інфографіці, можна було спостерігати наприкінці листопада. Тоді було ліквідовано 93% ударних дрони в небі над Україною.

Найбільша кількість дронів за останні 10 тижнів була запущена в період з 28 вересня до 4 жовтня - російські загарбники запустили 152 безпілотники, з них вдалось збити 113 одиниць. Крім того, одними з найактивнішних тижнів на атаки ворожих дронів за цей час були з 14 до 20 вересня та 16 до 22 листопада. Кількість дронів, які атакували країну у ці проміжки часу, перевалює за 100 одиниць.

графік.jpg (185 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Пентагону Ллойд Остін на зустрічі у форматі "Рамштайн" закликав надати Україні засоби протиповітряної оборони, аби захистити цивільне населення України в зимовий період. За його словами, Україні знову доведеться пройти холодний період року в стані війни. 

Головне