Західна преса "ховає" та применшує значущість контрнаступу ЗСУ

Західна преса

Західні ЗМІ наразі ведуть цілу спрямовану кампанію, яка "ховає" наступ Сил оборони та критикує темпи просування українських захисників. Так думку в ефірі "Ми-Україна" висловив військовий аналітик Євген Дикий.

"Нас поховали ті самі видання, які півтора року тому давали від трьох днів до трьох тижнів. Саме вони і "визначились" з тим, що наш наступ не вдався. Але тут є ключовий момент: всі їхні автори – цивільні. Це політологи, відставні дипломати, цивільні чиновники. У цьому "хорі" немає жодного військового професіонала", – пояснив він.

Експерт додав, що перед українськими Силами оборони попереду три ліні ешелонованої оборони росіян і першої з них вже практично немає. Вона знищена на досить великій протяжності, а щонайменше в трьох точках ЗСУ вийшли на другу лінію і б'ють ворога там.

"Так, це результат двох місяців важких боїв. Але це лінія оборони, яку Європа не бачила з часів двох світових війн. При цьому ця друга лінія оборони, на яку ми зараз вийшли - так звана "лінія Суровікіна" - це стиль навіть не Другої світової, а Першої. Сотні кілометрів з'єднаних між собою земляних траншей, через кожні 10 км бетоновані ДОТи. Це реально стилістика початку ХХ століття. Світ давно вже відвик таке бачити, а ми зараз таке штурмуємо", - наголосив Дикий.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони російських військ й перейшли на проміжну

Головне