З початку війни на лікування за кордоном евакуйовано понад 1300 дітей, - МОЗ

З початку війни на лікування за кордоном евакуйовано понад 1300 дітей, - МОЗ

Починаючи з початку повномасштабного вторгнення російської федерації на лікування за кордоном було евакуйовано понад 1300 дітей.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Це стало можливим завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) з Європейською комісією, Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та урядами різних країн, таких як Польща.

Узагальнено, завдяки цій співпраці, було вже організовано лікування та реабілітацію майже 4000 українців. З них більше 1300 дітей, які страждають від онкологічних захворювань, травм та хронічних захворювань.

Крім того, завдяки партнерству МОЗ з "Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром" у Львові, Благодійним фондом "Таблеточки" та дослідницькою лікарнею St. Jude Children's Research Hospital у межах програми SAFER Ukraine, українських дітей із онкологічними та онкогематологічними захворюваннями вдалося евакуювати для лікування до США, Канади та країн Європи.

Раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко назвав число українців, які потребують психологічної допомоги.

За словами очільника МОЗ, наразі 90% українців мають хоча б один з симптомів, який веде до того, що людина потребуватиме психологічної допомоги. 

"За останніми опитуваннями ми бачимо, що вже 90% українців мають хоча б один із симптомів, який веде до того, що людина потребуватиме психологічної допомоги. В цілому ми говоримо про цифру 50% українців, які сьогодні перебувають на території нашої держави, будуть потребувати психологічної допомоги різного гатунку. І це, знову ж таки, може бути і самодопомога, і допомога сімейного лікаря. А потенційно можуть бути і професійні консультації психолога відповідного профілю і психіатрів", - зазначив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Британія оголосить про новий пакет допомоги для України.

Головне