Японські виробники створили косметику для астронавтів

Японські виробники створили косметику для астронавтів

У відповідь на запит Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) компанії POLA і ANA Holdings розробили спеціальну доглядову косметику для суворих космічних подорожей.

Як пише CNN, виробники представили лінійку косметики під назвою Cosmology. Продукти, які до неї входять розроблені для унікальних умов космосу.

Астронавти, перебувають у космосі, часто відчувають печіння, свербіж та сухість шкіри. На додачу до цього, вони живуть в умовах обмежених ресурсів та низької гравітації.

Враховуючи усі згадані фактори розробники створили спеціальну пінку для вмивання, яка легко витирається, а також лосьйон, що залишається в напівтвердому стані, щоб уникнути його розлиття в умовах відмінної від земної гравітації.

Нову косметичну лінійку протестували на бортпровідники на літаках All Nippon Airways Co, оскільки умови в польоті та на МКС схожі.

Видання зазначає, що і інші компанії досліджують можливості в галузі догляду у космічному просторі. Так, у 2020 році Estée Lauder відправила в космос свою вдосконалену нічну сироватку.Компанія PCA Skin відправила на МКС зразки живої тканини шкіри для вивчення впливу мікрогравітації на гени, пов’язані зі шкірою. Colgate-Palmolive також співпрацює з NASA для розробки рішень для догляду за порожниною рота, особистої гігієни та догляду за шкірою у космосі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, після успішної висадки на поверхню Місяця Індія 2 вересня запустила місію до Сонця.

Головне