Японія запровадила санкції проти росії

Японія запровадила санкції проти росії

Японія запровадила санкції проти 48 росіян та 70 організацій рф. Про це повідомляє МЗС країни.

“Під персональні санкції потрапили заступник міністра оборони росії Віктор Горемикін і президент концерну "Калашников" Алан Лушніков. Обмеження також стосуються співробітників адміністрації Путіна. Зокрема, начальника управління із забезпечення діяльності Державної ради Олександра Харичева та його заступника - Бориса Рапопорта”, - йдеться в повідомленні.

Також Уряд Японії запроваджує обмеження щодо холдингової компанії “Ак Барс”, федерального центру подвійних технологій “Союз” та холдингу “Роселектроніка”.

Зазначається, що до окремого списку санкцій увійшли представники анексованого Росією Криму, угруповань “ДНР” і “ЛНР”, а також особи, причетні до анексії частин Запорізької та Херсонської областей України.

Японія запровадила санкції проти 48 росіян
Японія запровадила санкції проти 48 росіян

Нагадаємо, що Європейський Союз продовжив санкції проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення. Обмеження будуть діяти принаймні до кінця лютого 2024 року.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Європейська Рада зобов’язала підсанкційних громадян російської федерації повідомити про свої активи в Європі. Також вони повинні співпрацювати для їх блокування.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.