Японія скасувала масковий режим, який тривав в країні три роки 

Японія скасувала масковий режим, який тривав в країні три роки 

Японія відсьогодні - 13 березня - скасувала вимогу обов’язково носити маски у громадських місцях. Її було запроваджено ще у 2020 році, коли світ охопила пандемія коронавірусу.

“Відтепер носіння масок залишається на розсуд кожного. Ми нікого не змушуємо носити чи знімати їх”, - наводить слова прем'єр-міністра Фуміо Кісіди видання АР. 

Водночас він попросив громадян бути свідомими та вдягати маски поблизу “вразливих” людей, щоб захисти їх від можливого зараження. 

За даними видання, попри зняття обмежень, скоріше за все, населення Японії продовжить носити маски. Японці високо цінять їхню ефективність у захисті від вірусів. 

Так, наприклад, люди на вокзалах, в транспорті та на вулиці продовжують вдягати маски. Так само чинять і вболівальники на стадіонах та парламентарі під час засідань. 

Торік восени Японія скасувала обов'язкове тестування на COVID-19 для студентів, які до того отримали як мінімум три щеплення. Через коронавірус кордони країни були закриті практично два роки. 

Нагадаємо, спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров’я продовжують роботу щодо встановлення причин пандемії COVID-19. Наразі є декілька версій поширення коронавірусу, серед яких витік з китайської лабораторії та природна передача.

“Я хочу чітко заявити, що ВООЗ не відмовилася від жодних гіпотез щодо визначення джерел пандемії COVID-19”, - наголосив цього місяця гендиректор організації Тедрос Адханом Гебрейесус.

11 березня 2020 року, Всесвітня організація охорони здоров’я сповістила про світову пандемію короновірусної хвороби. На її початку мало що було зрозумілим, дослідження щодо впливу на здоров’я, психологічний стан, імунітет, економіку та майбутнє тільки-но розпочиналися. Що за ці три роки вдалось дізнатися про COVID-19 "Ми-Україна" зібрав тут.

Головне