Якби Путін отримав відмову він "незахідних країн" його підтримати, це б мало на нього вплив, - Сушко

Якби Путін отримав відмову він

Якби так звані незахідні країни надіслали сигнал російському президенту Володимиру Путіну, що вони не будуть його підтримувати, це могло б вплинути на нього.

Таку думку в ефірі телеканалу "Ми-Україна" висловив виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження" Олександр Сушко.

"Путін все ще розраховує, що за ним так звана глобальна більшість країн високонаселених, де більше розвиваються, які не входять до умовного Заходу. Він хоче представити цю боротьбу як боротьбу між Заходом і "Не Заходом", де росія виступає таким собі тараном західного домінування. Але ця картина є ілюзорною. Тому що більшість цих країн "Не Заходу" вони не за росію, вони просто не хочуть втручатися в цей конфлікт. Комусь байдуже, комусь просто не хочеться потрапити в якісь проблеми. Тому якби Путін отримав явний сигнал від лідерів "незахідних країн", не тільки Китаю, а і Індії, Бразилії, Південної Африки і багатьох інших, що його розрахунок на їхню лояльність є марним в стратегічній перспективі, це б могло вплинути", - вважає Сушко.

При цьому він наголосив, що поки ці країни більш зацікавлені триматися сторони і просто дивитися, хто переможе у цій війні.

Як повідомляли "Ми-Україна", екс-президент Франції Франсуа Олланд назвав Володимира Путіна радикально раціональним лідером. За його словами, російський президент робить ставку на те, що західні країни втомляться підтримувати Україну. Також він розраховує, що Захід погодиться на сприятливе для росії завершення війни через переговори.

Головне