Як росіяни намагалися взяти Бахмут в "подвійне кільце" та чому річка Бахмутка стала для них нездоланною перешкодою 

Як росіяни намагалися взяти Бахмут в

Російське окупаційне військо намагалося взяти у "подвійне кільце" місто Бахмут на Донеччині, однак зробити їм це не вдалося. А невеличка річка Бахмутка взагалі стала для росіян перешкодою, яку вони ніяк не можуть подолати. Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів військовий оглядач, майор запасу Олексій Гетьман.

"Як вони хотіли оточити Бахмут. Між північним і південним угрупованням російських військ, які просунулися вздовж траси М-03, вони просунулися на південь від Часового Яру. Ця відстань складає лише приблизно 10 км. Вони намагалися потужними ударами оточити Бахмут, взяти його  в кільце. Далі вони намагалися зробити подвійне кільце. Тобто одне кільце зовні, яке стримувало би наші Збройні сили, які мали би пробиватися до умовно оточених наших військ, і зовнішньо там стикатися. Їм це не вдалося, вони призупинили дуже активні бойові дії з півночі і з півдня. Там бої продовжуються, але вже не з такою інтенсивністю, як було там ще тиждень тому. Тепер вони намагаються безпосередньо в лоб витіснити наших військових з цього міста", - зазначив Гетьман.

При цьому він згадав про річку Бахмутка.

"От було сказано про річку Бахмутка. Це невеличка річка, там 10-15 метрів. Це скоріш навіть канал, ніж річка. Але от вона стала перепоною, яку не можуть подолати російські військовослужбовці, тому що з бронежилетами сильно не поплаваєш, танки їхнї по дну не їздять, а побудувати понтонні переправи вони не в змозі, бо вони знаходяться під нашим повним вогневим контролем, враховуючи навіть стрілкову зброю. Тому от ця перешкода дає нам поки що можливості тримати оборону", - пояснив експерт.

Як повідомляли "Ми-Україна", проводити евакуацію населення з Бахмута вже дуже складно, це потрібно було робити набагато раніше, заявив командир мінометного підрозділу 93-ї ОМБР “Холодний Яр” Олексій Кондаков.

Головне