Як не аномальна спека, так повінь: велика вода забрала життя понад 40 людей на півночі Індії

Як не аномальна спека, так повінь: велика вода забрала життя понад 40 людей на півночі Індії

Через повені в Індії, які виникли внаслідок потужних злив на півночі країни, загинуло вже більш як 40 людей.

Як пише The Times of India, стихія зачепила національний столичного округ Делі, штати Хімачал-Прадеш, Уттаракханд, Пенджаб, Хар'яна, Раджастхан, а також союзні території Джамму і Кашмір.

Найгірше нині доводиться жителям передгір'я Гімалаїв. Там "велика вода" призвели до численних зсувів та виходу річок з берегів. Наразі там підтоплено велику кількість населених пунктів.

Безперервні зливи завдали також значної шкоди інфраструктурі, зокрема дорогам, силовим трансформаторам, електричним підстанціям та численним системам водопостачання. За даними влади, було пошкоджено 4686 трансформаторів, внаслідок чого сотні сіл та селищ залишилися у темряві.

У гірських районах через розмивання заблоковано рух транспорту. З огляду на це, з гір не можуть виїхати сотні туристів.

"Докладаються зусилля з евакуації близько 300 туристів та жителів, що застрягли в районах Лахаул-Спіті та Кулу, за допомогою вертольотів, як тільки дозволять погодні умови. Близько 70 туристів, що прямували до озера Манімахеш у районі Бхармур округу Чамба, опинилися у скрутному становищі", - пише видання.

Нагадаємо, наприкінці червня через аномальну спеку загинуло не менше 170 осіб у двох найбільш густонаселених індійських штатах Уттар-Прадеш та Біхар. За даними Індійського метеорологічного департаменту, в деяких районах країни температура досягла 43,5 градуси за Цельсієм.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Йоганнесбург приголомшив перший за десятиліття снігопад. Востаннє сніг в найбільшому місті ПАР бачили в серпні 2012 року.

Головне