Виробництво зброї та підвищення зарплатні: Зеленський окреслив пріоритети держбюджету на 2024 рік

Виробництво зброї та підвищення зарплатні: Зеленський окреслив пріоритети держбюджету на 2024 рік

Президент Володимир Зеленський заявив, що в бюджеті на 2024 рік на оборону й безпеку заплановано щонайменше 1,6 трильйона гривень — це стільки, скільки й цьогоріч.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні 13 вересня.

"Наступного року ми додаємо значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс — на виробництво зброї в Україні. І на дрони. Причому й на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво", — зазначив Зеленський.

За його словами, додатково майже 100 мільярдів гривень виділять на виробництво зброї, якою займається Мінстратегпром, та на комплектування "Армії дронів".

На соціальні витрати та підтримку ветиранів, за словами Зеленського, планують виділити не менше 469 мільярдів гривень

"Будуть додаткові кошти на систему охорони здоров’я – це щонайменше плюс 24 мільярди до видатків цього року. Буде плюс на систему освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів", — запевнив Зеленський.

Він додав, що доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю підготувати підвищення мінімальної заробітної плати у першому півріччі наступного року.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабінет міністрів запропонував Верховній Раді збільшити видатки державного бюджету на понад 300 мільярдів гривень. Відповідний законопроект вже внесли до парламенту.

Головне