ВРП тимчасово відсторонила суддю Тандира від судової діяльності

ВРП тимчасово відсторонила суддю Тандира від судової діяльності

Вища рада правосуддя (ВРП) тимчасово усунула від здійснення правосуддя голову Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. У травні він збив на смерть бійця Нацгвардії на блокпосту у Києві.

Про це йдеться на сайті Вищої ради правосуддя.

Тандира відсторонили у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Відсторонення триватиме до того, як вирок суду набуде законної сили або кримінальне провадження у його справі закриють.

Екссуддю підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років. 

"Рішення прийнято за результатом розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, дружина нацгвардійця, якого у травні збив п’яний суддя Олексій Тандир, заявила про отримання анонімних переказів від родини підозрюваного. Анна Бондаренко розповіла, що на її картку чотирма платежами надійшли 18 000 гривень. Дізнавшись, що кошти могли бути від родини Тандира, Анна вирішила повернути їх адвокатам судді.

21 серпня справу судді Тандира передали до суду.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські військові на тимчасово окупованій території Херсонщини продовжують примусову паспортизацію українців. Загарбники забирають у населення домівки, бізнес, погрожують депортацією та відмовляють у медичному обслуговуванні.

Головне