Вперше за 20 років: у США зафіксували спалах малярії

Вперше за 20 років: у США зафіксували спалах малярії

У США почали фіксувати спалах малярії. Це перші випадки за останні 20 років.

Про це повідомило видання Голос Америки. Як зазначається, протягом останніх двох місяців у США було зареєстровано п'ять випадків малярії. Вони були викликані укусами комарів. Це перший випадок місцевого розповсюдження захворювання за 20 років.

При цьому в повідомленні Центрів з контролю та профілактики захворювань, випущеному в понеділок, 26 червня, інформується про те, що чотири випадки були зареєстровані у Флориді та один – у Техасі.

Малярія можу бути викликана паразитом, який поширюється через укуси комарів. В інфікованих можуть розвинутися гарячка, озноб та грипоподібні симптоми. У разі відсутності лікування хвороба загрожує серйозними ускладненнями та навіть смертю.

Водночас у США щорічно діагностується близько 2 тис. випадків малярії. Переважно вони фіксуються серед мандрівників, які побували в країнах, де малярія поширена. З 1992 року в США сталося 11 спалахів малярії, спричинених укусами комарів. Останній був у 2003 році в окрузі Палм-Біч у Флориді. Там захворіло вісім людей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у США під час автоперегонів загинув 70-річний мільярдер. Йдеться про Джеймса Крауна – бізнесмена та філантропа, який належить до відомої чиказької родини підприємців. Чоловік загинув у неділю, 28 червня, на гоночному треку у Колорадо. У момент проходження траси автівка Крауна не вписалася в поворот і на великій швидкості в’їхала в бар’єр. Мільярдер отримав смертельну травму.

Головне