Вперше з 2021 року: біткоїн перевищив позначку у $59 000

Вперше з 2021 року: біткоїн перевищив позначку у $59 000

Bitcoin у середу, 28 лютого, сягнув максимуму листопада 2021 року. Станом на ранок, як свідчать дані CoinMarketCap, ціна криптовалюти становить 59 364 долара за один біткоїн.

За останню добу ціна збільшилась на майже 5%, зростання за тиждень склало понад, 15,7%. Ринкова капіталізація перевищила позначку 1,16 трильйона доларів. 
 

Аналітики та інвестори допускають, що цей стрибок, цілком ймовірно, може були лише податком подальшого суттєвого росту "до нового рекордного максимуму в наступні місяці". 

Так, днями менеджер американського хедж-фонду Марк Юско заявив, що криптоіндустрія в даний час знаходиться в режимі "злету", під час якого вартість бікоїна коливатиметься між "вищими максимумами і вищими мінімумами". На його переконання, волатильність, як спостерігається зараз, триватиме до тієї пори, поки актив не вийде на свою "справедливу ціну" у 75 000 доларів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова ера біткоїну: що таке спотові bitcoin-ETF та що означає їхнє схвалення у США  

Як пише CoinDesk, одним з факторів, який гонить ціну вгору, є прийдешня подія "халвінгу". Халвінг біткоїна — ключова подія у мережі біткоїна, яка відбувається приблизно кожні чотири роки і полягає в зменшенні винагороди, яку отримують майнери за кожен добутий блок, вдвічі. Цей процес відбувається відповідно до встановленого протоколу біткоїна і має значний вплив на екосистему криптовалюти. Про те чого очікувати від квітневого халвінгу біткоїна 2024 року можна прочитати у матеріалі "Ми-Україна".

Нагадаємо, напередодні, біткоїн злетів до 57 036 доларів за монету. 

Головне