Ворог розосередив сили між Вербовим та Роботиним: Гуменюк про ситуацію на півдні

Ворог розосередив сили між Вербовим та Роботиним: Гуменюк про ситуацію на півдні

На Запорізькому напрямку російське окупаційне військо вдалось до тактики розосередження свої сил між населеними пунктами Роботине та Вербове. В цілому на вказаній ділянці фронту за учорашню бойову добу було відбито сім штурмів ворога, розповіла в ефірі марафону "Єдині новини" начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк. 

"Розосередивши свої сили між Роботиним та Вербовим, ворог намагається проміряти міцність оборони українських сил на кожному з цих напрямків. Продовжуються спроби диверсійно-штурмових груп заходи в Роботине, але зайшовши, переконуються, що їм не раді, одразу згортаються і фактично "запакованими", як кажуть наші бійці, повертаються на свої вихідні позиції. Ті, звісно, хто можуть відправлятися", - зазначила вона. 

Також російська армія не припиняє штурмувати плацдарм Сил оборони на лівому березі Херсонщини. За добу було відбито шість штурмів.

Сукупні втрати ворога в зоні відповідальності ОК "Південь" за минулу добу склали 140 окупантів та ще близько пів сотні одиниць броньованої техніки. Гуменюк наголосила на тому, що росіяни під час штурмів техніку не застосовують та додала, що ворог маневрує своїми ресурсами на лівобережжі.

"Угрупування "Днєпр", яке там находиться досить багаточисельне, вони має ресурс і живої сили, і техніки, але він розосереджений. Ворог розуміє, що ми вишукуємо їхні позиції скупчень і будемо по них працювати. Тому вони розосереджені, розташовані кількома шарами відносно лінії бойового зіткнення. Ротації більше прив'язані до штурмів і великих втрат, а вони щоденні", - розповіла речниця ОК "Південь".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Герой України Андрій Ковальчук, командувач військ Оперативного командування "Південь", заявив про відставку з обійманої ним посади. Про це генерал-майор повідомив особисто. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.