Ворог атакував ДніпроГЕС: Укргідроенерго повідомило, які наслідки

Ворог атакував ДніпроГЕС: Укргідроенерго повідомило, які наслідки

Російська армія перед світанком 22 березня влаштувала масштабний ракетний обстріл української енергетичної системи, завдавши удару зокрема і по найбільшій гідроелектростанції України - ДніпроГЕС. В "Укргідроенерго" заявили про наявність влучань.

"Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині", - йдеться у повідомленні.

Після ракетного удару на станції виникла пожежа, проте ані прориву, ані загрози прориву на сьогодні немає. 

"Ситуація на плотині станції контрольована", - заявили в "Укргідроенерго".

На об'єкті працюють надзвичайники та енергетики, фахівці докладають максимальних зусиль для подолання та ліквідації наслідків "численних авіаударів".

Нагадаємо, у Міненерго назвали сьогоднішню атаку наймасштабнішим ударом по енергетиці нашої країни за останній час.  При цьому ключова мета ворог полягала, як і торік, у тому, що б спричинити в системі збій. Влучання по енергооб'єктах зафіксовані у Харкові, Кривому Розі, Сумській, Хмельницькій, Вінницькій, Запорізькій та інших областях. Запорізька ОВА вкотре опинилась на межі блекауту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, найбільший виробник гідроенергії в Україні, компанія "Укргідроенерго", оцінила збитки заподіяні російською агресією у понад 3 мільярди євро. В компанії зазначили, що збитки від терористичних актів російської армії, які призвели до руйнувань на Каховському гідровузлі, перевищують 2,5 мільярда євро. Ще близько 500 мільйонів євро завдано збитків від ракетних обстрілів та атак безпілотників на об'єкти компанії.

 

 

Головне