Ворог обстріляв лікарню у Херсоні: ситуація станом на зараз

Ворог обстріляв лікарню у Херсоні: ситуація станом на зараз

Херсонщина не встигає оговтуватися після цілодобових атак росіян. Наслідки обстрілів під звуки чергових вибухів оперативно усувають комунальники, рятувальники та волонтери. Цілять загарбники по житлових кварталах, лікарнях та об’єктах інфраструктури.

В яких умовах доводиться працювати та як наразі виглядає середмістя Херсону після останніх атак показали наші кореспонденти.

Після чергового обстрілу міста – двоє поранених. Пошкоджені банк, магазини, приватні будинки. За кількасот метрів від пошкоджених будинків – міська лікарня. Рятувальники розбирають завали після артилерійського обстрілу другий день поспіль.

"Зашиваються вікна, рятуємо вціліле обладнання. Як ви бачите – даху немає. Це була операційна, в ній мала проводитися операція. На жаль, загинув лікар", - розповів командир Херсонської обласної військово-рятувальної служби Валерій Платонов.

Ще п’ять медпрацівників травмовані, серед них – тяжкопоранена медсестра.

"Вона, на жаль, зараз у критичному стані. Будемо надіятися на покращення, що вона виживе і повернеться на роботу", - сказала медсестра Ольга Морозова.

Наводять лад у пошкоджених приміщеннях і медики. У купі знищеного майна відшукують, що можна врятувати та відмити.

"У нас всі медсестри, санітари працюють, щоб прибрати швидше. Перев'язувальний матеріал ми викинемо, бо він не стерильний, а флакони, які вціліли будемо зберігати для того, щоб працювати далі. Хочемо зачистити і відкрити відділення", - додала медсестра.

Поки усуватимуть наслідки атаки, хворих розмістити у вцілілих приміщеннях лікарні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф в ніч на 3 серпня здійснила чергову атаку на Київ баражуючими боєприпасами Shahed. Сили ППО знищили близько 15 дронів-камікадзе.

Головне