Воллес про російський наступ: Просуваються на метри, втрачаючи тисячі бійців

Воллес про російський наступ: Просуваються на метри, втрачаючи тисячі бійців

Втрати росії в Україні величезні, а здобутків російські загарбники не мають ніяких - вони здатні просуватися лише на метри. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на полях саміту Мюнхенської конференції з безпеки, пише Financial Times.

За словами британського міністра, поки рф масово втрачає своїх людей, партнери України все більше згуртовуються та допомагають українським військовим побороти ворога. У цьому контексті він відмітив позицію Сполучених Штатів, які "налаштовані довести конфлікт до кінця".

"На сьогодні немає жодних доказів великого російського наступу. Те, що ми бачимо, - це просування на всіх фронтах, але ціною тисяч життів... Ми повинні поставити під сумнів твердження, що вони можуть йти далі", - зазначив Воллес.

Він наголосив, що рф з початку війни вже втратила вбитими та пораненими близько 180 тисяч військових та дві третини своїх танків.

Однак, наголосив Воллес, попри неймовірні втрати росія і далі продовжує свою "м'ясорубку".

"Російських новобранців все ще пхають у м'ясорубку. І я не впевнений, що це довготривало, навіть для росії, тому що у 180 000 людей є дружини, матері, сестри і друзі, і стає неможливим приховати масштаби цих втрат від російського народу", - заявив міністр оборони Британії.

Як повідомляли "Ми-Україна", за даними міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, росія відправила воювати в Україну майже всю свою армію

Головне