Вночі у Павлограді через обстріл знеструмило сім шахт

Вночі у Павлограді через обстріл знеструмило сім шахт

Військовослужбовці рф вночі у понеділок, 12 лютого, атакували ударними дронами енергетичну інфраструктуру Павлограда, що у Дніпропетровській області. "Прилетіло" по одній з підстанцій "Укренерго", повідомили в Міненергетики. 

"Уночі в результаті дронової атаки ворога відключилась підстанція 330 кВ НЕК "Укренерго"в м. Павлоград. Сталася пожежа, пошкоджено енергетичне обладнання", - вказано у ранковому зведенні. 

Це призвело до знеструмлення більш як 50 000 споживачі у самому місті та прилеглих до нього районах. Постраждали і промислові споживачі, живлення зникло на місцевому заводі та у семи шахтах, в яких на ту мить працювало понад 1000 гірників. Працівників з-під землі було вирішено не визволяти, підприємства заживили за резервною схемою.

Згодом фахівцям вдалось частково відновити подачу електрики в оселі павлоградців.

"Однак через ненадійність схеми підключення о 8-й ранку споживачі, яких було заживлено, знову знеструмлювалися", - розповіли в Міненерго. 

Станом на ранок без світла у Павлограді та районі перебувають близько 30 000 споживачів. Роботи з відновлення продовжуються.

Нагадаємо, росіяни у ніч з 11 на 12 лютого атакували Україну дронами-камікадзе та ракетами. ППО відпрацьовувала по ворожих засобах повітряного нападу в шести областях, зокрема і на Дніпропетровщині. В цілому для атаки окупанти використали 17 "шахедів", одну високоточну авіаракету Х-59 та зенітні керовані ракети С-300

Як писав "Ми-Україна" раніше, 9 лютого у Донецькій області через обстріли окупантів одна з місцевих шахт перестала отримувати живлення від енергосистеми. Дії ворога призвели до відключення повітряної лінії електропередачі і знеструмлення підстанції. 

 

Головне