"Виснажене" родовище у Карпатах побило 20-річний рекорд з видобутку газу, - Чернишов

Україна запустила свердловину на родовищі у Карпатах, яке вважалося виснаженим. Це "виснажене" родовище встановило рекорд і дало понад 200 тис. м3 газу на добу. Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

"Продовжуємо нарощувати видобуток українського газу. Днями запустили в роботу свердловину на виснаженому, як вважалось, родовищі в Карпатах. "Виснажене" родовище побило 20-річний рекорд видобутку в усьому регіоні і дало понад 200 тис. м3 газу на добу!" - зазначив голова правління НАКа.

Разом з тим він наголосив, що такий результат став можливий завдяки злагодженій роботі та точності досліджень.

"Жодних щасливих випадковостей. Свердловина - результат злагодженої роботи, застосування сейсморозвідувальних 3D-досліджень та сучасних технологій буріння. Працюємо над новими горизонтами", - додав Олексій Чернишов.

Нагадаємо, раніше стало відомо про перехід під контроль держави акціонерного товариства "Закарпатгаз". Воно стало 19-тим газорозподільним підприємством, яке було інтегровано у Нафтогаз з початку цього року.

Як повідомляли "Ми-Україна", з початку 2023 року Група Нафтогаз вже сплатила в державний та місцеві бюджети 75,4 млрд гривень податків. Із цих коштів у бюджет країни компанією було сплачено 69,8 млрд гривень.

Головне