Винищувачі Україні: Сунак доручив Міноборони оцінити, які літаки Британія може надати 

Винищувачі Україні: Сунак доручив Міноборони оцінити, які літаки Британія може надати 

Прем'єр-міністр Великої Британії дав доручення очільнику британського оборонного відомства Бену Воллесу оцінити, які винищувачі Україні Міноборони могло б надати.

Про це повідомив журналістам прессекретар Ріші Сунака Макс Блейн, передає Bloomberg.

Винищувачі Україні, за його словами, найближчим часом Велика Британія не планує надсилати, але розглядає таку можливість у довгостроковій перспективі. Крім того, вже навесні можуть початися навчання українських пілотів на західних бойових літаках.

Блейн вказав на те, що зазвичай на опанування "сучасної "складної" авіаційної техніки у британських льотчиків йде п’ять років. Водночас речник Сунака додав, що інструктори шукатимуть способи, щоб звести цей час для українських пілотів до мінімуму. 

Нагадаємо, у середу вранці, 8 лютого, Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Великої Британії. Про поїздку глави української держави до Британії заздалегідь не повідомлялося. 

У Великій Британії Зеленського зустрів прем’єр-міністр країни Ріші Сунак. Згодом український Президент виступив у Вестмінстерському палаці. В ході виступу він передав спікеру британського парламенту шолом українського пілота з написом “Ми маємо свободу. Дайте нам крила, щоб її захистити”. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що Україна зробить усе можливе, щоб причетні до катастрофи рейсу MH17 були притягнуті до відповідальності. Він також запевнив, що Україна не зупиниться і буде надалі шукати шляхи притягнення керівництва рф до відповідальності за “злочин агресії проти України та інші міжнародні злочини”.

Головне