Військове керівництво рф перекинуло на Луганщину резервну 25-ту армію, - ОВА

Військове керівництво рф перекинуло на Луганщину резервну 25-ту армію, - ОВА

На Луганщині тривають запеклі бої. Російська армія час від часу передислоковує на вказаний напрямок свої резерви, намагаючись покращити позиції, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" голова місцевої ОВА Артем Лисогор.

Він розповів, що під час останньої ротації військове керівництво рф залучило до боїв в Луганській області резервну 25-ту армію.

"Перед цим закидували 42-у, її хлопці нищили, після чого вона вийшла. Зараз зайшла 25-та і знову ж таки намагається спробувати якось покращити свої позиції", - зазначив Лисогор.

За його словами, особливо потерпають від постійних обстрілів люди, які залишаються у деокупованих населених пунктах Луганщини. Ці селища та села знаходять впритул до лінії зіткнення.

Тих громадян України, які знаходяться на підконтрольній росії частині Луганщини примусово мобілізують до лав ворожої армії. Лисогор наголосив на тому, що російське керівництво не рахується з тими людьми, яких призиває на "нових територіях" і першочергово кидає їх у бій у складі штурмових груп.

Нагадаємо, у ГУР Міноборони раніше повідомляли, що мобілізація в росії не припинялася, вона триває і щомісяця до ворожого війська мобілізують близько 20 000 росіян. У відомстві підкреслили, що мобілізація на території російської федерації відбувається “в різний спосіб, різними методами”. Йдеться про те, що дітей чиновників та олігархів вона не стосується.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Центрі національного спротиву розповіли, що в окупованому Криму зростає невдоволення серед місцевого населення через примусову мобілізацію до військ рф.

Головне