Від початку вторгнення рф без батьків лишилися понад 13 тисяч українських дітей

Від початку вторгнення рф без батьків лишилися понад 13 тисяч українських дітей

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україні статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, набули понад 13 тисяч дітей. Про це розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

"Від початку повномасштабного вторгнення статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, набули більш як 13 тисяч дітей. Це діти, які у різний спосіб залишилися сиротами або, наприклад, їх батьки в полоні чи російській тюрмі", - сказала Жолнович.

Щонайменше 4 тисячі дітей в Україні щороку залишаються без батьківського піклування.

Раніше держава на період визначення цього статусу, що може займати до пів року часу, не надавала рідним виплати на утримання дітей. Тепер це зміниться.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко на тлі недавніх обстрілів об'єктів енергетики не виключає підвищення тарифів на світло. Проте наразі немає рішень щодо перегляду тарифів. Про це міністр енергетики заявив в інтерв'ю для Bloomberg.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на фронті найбільш жорсткі бої нині тривають у районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де російські окупанти намагаються прорвати українську оборону. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Головне