Вибух у Шевченківському райсуді Києва: суд оголосив вирок начальнику судової варти та його помічнику

Вибух у Шевченківському райсуді Києва: суд оголосив вирок начальнику судової варти та його помічнику

Внаслідок вибуху в Шевченківському районному суді Києва, який стався 5 липня цього року, суд оголосив вирок начальнику судової варти та його помічнику.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони центрального регіону. Як зазначається, тоді, 5 липня, підсудний виніс з ізолятора не менше шести саморобних вибухових пристроїв, які зробим вам. Він привів їх у дію в приміщенні Шевченківського суду. Через це він загинув, а співробітники поліції отримали травми. Також було пошкоджено приміщення і майна суду.

Через це було засуджено двох з п’яти обвинувачених. Йдеться про начальника судової варти та його помічника.

У прокуратурі розповіли, що під час перебування в слідчому ізоляторі та перевезенні арештанта - колишнього бійця батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка - до суду обвинувачені порушили правила конвоювання, не провели його особистий обшук та не перевірили речі. Шевченківський районний суд визнав їх винними у порушенні статутних правил вартової служби чи патрулювання, що спричинило тяжкі наслідки. Йдеться про ч. 3 ст. 418 КК України.

Так, суд призначив начальнику судової варти арешт строком на шість місяців, а його помічнику –  двомісячний строк з відбуванням покарання на гауптвахті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві невідомі обстріляли автомобіль столичного адвоката. Інцидент стався у Шевченківському районі столиці. Внаслідок стрілянини ніхто не постраждав, на місце події негайно прибули слідчо-оперативну група територіального підрозділу та оперативники.

Головне