Верховна Рада може прирівняти корупцію до держзради, - нардеп Маслов

Верховна Рада може прирівняти корупцію до держзради, - нардеп Маслов

Верховна Рада України може прирівняти корупцію під час повномасштабної війни рф до державної зради, а розслідування таких злочинів можуть покласти на антикорупційні органи, а не на Службу безпеки.

Про це заявив розповів голова Комітету парламенту з питань правової політики Денис Маслов в інтерв’ю РБК-Україна. За його словами, зараз у парламентів зареєстровані законопроєкти і їх розглядає правоохоронний комітет. Ці закони посприяють зміні в Кримінальному кодексі в частині корупційних порушень.

Такі зміни будуть стосуватися як суддів, так і тих, хто пропонує та отримує хабар, розповів народний депутат.

"Ми запропонували підвищити кримінальну відповідальність, в тому числі до максимального терміну - до 15 років позбавлення волі, особливо під час воєнного стану, під час війни. Тому я сприймаю і поділяю цю позицію, що під час війни корупційні правопорушення, які безпосередньо пов'язані з питаннями оборони чи з найважливішими державними питаннями, мають каратися максимально суворо", - зазначив Маслов.

Нардеп також наголосив, що займатись розслідуванням корупційних правопорушень буде не СБУ, а антикорупційні органи, хоча ці злочини і прирівняють до держзради.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, більшість українців (55%) висловлюють бажання найшвидше покарати осіб, звинувачених у корупції, навіть якщо це передбачає порушення законів. Інша група населення (42%) підтримує думку, що кара повинна відбуватися в рамках закону, навіть якщо це займе багато часу.

Головне