Верещук: Україна починає формувати резерв кадрів для роботи у звільнених містах

Верещук: Україна починає формувати резерв кадрів для роботи у звільнених містах

Уряд найближчим часом почне формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, наразі Кабінет Міністрів спільно з представництвом Президента в автономній республіці Крим, Національним агентством України з питань державної служби та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка працює над постановою щодо створення резерву працівників держорганів для роботи на деокупованих територіях.

"Нам потрібні десятки тисяч вмотивованих, патріотичних спеціалістів. Держава має дати їм зрозумілу мотиваційну лінійку. Вони мають розуміти, що вони робитимуть, за які гроші, який безпековий компонент гарантує держава. Звичайно, йдеться також про їхній фаховий рівень", - наголосила Верещук.

При цьому вона запевнила, що документ буде ухвалено найближчим часом.

"До нас публічно і непублічно звертаються десятки людей. По-перше, це ті, хто став вимушеним переселенцем, залишив усе в рідному Криму та виїхав. Також ветерани, представники корінних народів. Хто, як не вони, мають право бути в пріоритеті для держави, щоб відновлювати Україну в Криму?" - заявила Верещук.

Крім того вона розповіла, що наразі Рада з національної безпеки та оборони України працює над Стратегією деокупації та реінтеграції Криму.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Анатолій Стельмах повідомив, що Україна почала готувати кадровий резерв для органів влади у Криму.

Головне