Вбивство українських військовополонених на Запоріжжі: встановлено імена загиблих

Вбивство українських військовополонених на Запоріжжі: встановлено імена загиблих

Генпрокуратура заявила про встановлення імен всіх трьох українських полонених бійців, яких на Запоріжжі стратили окупанти. Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив очільник Департаменту протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту ОГПУ Юрій Бєлоусов. 

"Ми встановили наших військовослужбовців, які було жорстоко вбиті… У нас є дані про конкретну бригаду і конкретні прізвища і найближчим часом вони будуть оприлюднені", - зазначив він. 

За його словами, у причетності до скоєння чергового воєнного злочину підозрюють так звану "Псковську десантну дивізію" - 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію.  

"Але ці дані ми наразі перевіряємо. Ця дивізія вже відома воєнними злочинами, які вчинялися в Україні, зокрема на Київщині", – додав Бєлоусов.

Де зараз знаходяться тіла загиблих представник ОГПУ розкривати відмовився. Він додав, що про злочин армії країни-агресорки правоохоронцям стало відомо 16 грудня, вони вважають, що скоріше всьо, розстріл полонених відбувся того самого дня. Інцидент із вбивством українських воїнів стався поблизу Роботиного, що в Запорізькій області. Окупанти спочатку взяли трьох бійців ЗСУ в полон, а вже за годину відкрили по них вогонь на ураження. 

Нагадаємо, у грудні в мережі з'явились кадри, на яких російські загарбники прикриваються українськими військовополоненими як "живим щитом" під час спроби атаки позицій ЗСУ 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 2 грудня з'явилось відео страти двох бійців Сил оборони України, в момент, коли вони здавалися в полон ворогу. На кадрах видно, як російські солдати відкривають вогонь на ураження по двох українських бійцях, які один за одним виходять із бліндажа та, вочевидь, виконують команди загарбників, притаманні при здачі в полон. Зафільмована подія відбулась поблизу населеного пункту Степове (Донецька область) у межах позицій 45-го окремого стрілецького батальйону (45 ОСБ). Згодом в Авдіївській МВА заявили про ліквідацію окупантів, які вчинили цей злочин

 

Головне