Вбивство Галини Гатчинс: з актора Алека Болдвіна зняли всі звинувачення

Вбивство Галини Гатчинс: з актора Алека Болдвіна зняли всі звинувачення

Під час судового засідання в штаті Нью-Мексико (США) всі обвинувачення проти актора та продюсера Алека Болдвіна у справі про вбивство української операторки Галини Гатчінс були остаточно зняті.

Про це повідомляє CNN.

Адвокати Болдвіна довели, що сторона обвинувачення приховала важливі докази, що зробило справу проти актора упередженою. Під час слухань адвокатська команда заявила, що офіс шерифа Санта-Фе мав у своєму розпорядженні бойові патрони, які були важливими речовими доказами у справі, але не згадали про них у матеріалах розслідування і не повідомили захисту про їхнє існування.

Суддя зазначила, що подібне приховування доказів було навмисним, тому "припинення справи є справедливим". Якби актора визнали винним у ненавмисному вбивстві, йому загрожувало б до 18 місяців ув'язнення.

Деталі справи

Українська операторка Галина Гатчинс загинула в жовтні 2021 року від пострілу з револьвера, коли американський актор Алек Болдвін випадково застрелив її та поранив режисера під час зйомок фільму "Іржа". У цей момент Болдвін відпрацьовував витягування зброї на камеру, і виявилося, що реквізитний револьвер був заряджений бойовими патронами.

Це вже другий раз, коли Болдуіну висувають звинувачення у зв'язку зі смертю українки. Попереднє звинувачення було знято, а потім висунуто знову після нового аналізу пістолета.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Зеленський зустрінеться з прем’єр-міністром Ірландії у Шенноні.

Головне