"Вагнер" передасть важке озброєння до діючих підрозділів ЗС рф

ПВК "Вагнер" передасть свою важку військову техніку до діючих підрозділів Збройних Сил російської федерації.

Про це повідомили в Міноборони рф.

До 1 липня російські збройні формування мають підписати контракт з Міноборони рф. Такий контракт мають підписати всі російські "добровольчі загони" "з метою підвищення ефективності їхнього застосування" на війні в Україні. Таким чином вони будуть підпорядковані Міноборони рф.

Російські ЗМІ пишуть, що ПВК "Вагнер" почало підготовку до передачі важкої військової техніки у підрозділи збройних сил Міноборони рф.

Також росЗМІ пишуть, що фсб рф припинила розслідування кримінальної справи за фактом збройного заколоту власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та його бойовиків.

Нагадаємо, засновник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин заявив, що його бійці на фронті в Україні були обстріляні ВС рф. Він такі дії російських військових терпіти не став і заявив, що помститься за це міністру оборони рф Сергію Шойгу та начальнику генерального штабу Валерію Герасимову.

Після таких заяв у росії на Пригожина завели справу за заклики до військового заколоту, а на вулиці Москви вивели безліч військових та військової техніки. Згодом у трьох містах – Москві, Ростові та Краснодарі – було введено план “Фортеця”. Дороги до Ростова були перекриті, однак Пригожину це не завадило дійти до міста. Вранці він заявив, що у Ростові взяв під контроль військові об’єкти разом з аеродромом. Після Ростова Пригожин заявив, що збирається у Москву.

Згодом Євген Пригожин підтвердив переговори з Лукашенком. Він заявив, що “вагнерівці” розвертають колони і йдуть “у польові табори”.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Тайвань атакуватиме кораблі та літаки КНР у разі їх наближення до острова на 22 км.

Головне