В Україні вдалося відновити майже 800 медзакладів, зруйнованих війною

В Україні вдалося відновити майже 800 медзакладів, зруйнованих війною

В Україні вдалося відновити майже 800 медзакладів, які було зруйновано внаслідок російської повномасштабної агресії.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Як зазначається, за понад 18 останніх місяців у різних регіонах України було відновлено 799 медзакладів. З них 384 об’єкти відновлено повністю, ще 415 – частково.

"Найбільші відновлювальні роботи проводилися у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях", - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції зазначили, що процес відбудови медичної інфраструктури триває.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував фейкову непридатність до служби. За його словами, імена лікарів, які видавали фейкові документи, і ухилянтів будуть відомі. Він відповів на запитання про те, хто має проводити перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій щодо інвалідності та непридатності до військової служби з 24 лютого 2022 року, та якими мають бути її наслідки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ліки до медзакладів Бучі почали доставляти за допомогою безпілотників. Це спеціальні БПЛА з синьо-жовтим маркуванням на нижній частині корпусу і червоними крилами. Дрони доставляють гуманітарні вантажі, лікарські засоби і компоненти крові для людей, які потребують переливання.

Такі БПЛА майже повністю безшумні і можуть літати декілька разів на день на висоті до 300 метрів. При наближенні до медзакладу вони знижують до висоти 20–40 метрів і скидають вантаж на парашуті.

Головне