В Україні побудують центр із ремонту та обслуговування безпілотників

В Україні побудують центр із ремонту та обслуговування безпілотників

Міністерство оборони уклало договір з турецькою компанією BAYKAR MAKINA про створення сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони у Telegram.

Договір укладено у розвиток рамкової угоди між урядами України та Туреччини про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набрала чинності 23 січня 2023 року. Зазначається, що такий крок суттєво посилить співпрацю двох країн в оборонній сфері.

"Ми досягли згоди, найближчим часом буде створено центр. Ми рухаємося вперед і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників. Цей спільний проект закладе основу нашої системної роботи", - сказано у повідомленні.

Міноборони висловило окрему вдячність компанії BAYKAR за внесок у нарощення потужності ЗСУ в боротьбі з російською агресією.

Державний секретар Міноборони України Костянтин Ващенко заявив, що створення сервісного центру стане вагомим внеском у посилення оборонних спроможностей України. На його думку, це допоможе наблизити нашу перемогу.

"Кожен в Україні знає, що таке "Байрактар", знає вашу компанію. Але ми рухаємося вперед і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників. Цей спільний проект закладе основу нашої системної роботи, створить робочі місця в Україні. Ми досягли згоди, найближчим часом буде створено центр", - сказав він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Угорщина знову заблокувала ратифікацію заявки Швеції на вступ до НАТО.

Головне