В Україну повернули ще одного депортованого юнака, - Мінреінтеграції

В Україну повернули ще одного депортованого юнака, - Мінреінтеграції

В Україну повернули ще одного юнака, якого окупанти вивезли із тимчасово окупованого Маріуполя в Москву.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цей випадок розпочався у квітні 2022 року. 17-річного Олександра разом із групою, до складу якої входила 31 дитина, вивезли із тимчасово окупованого Маріуполя до Москви. Більшість дітей у цій групі були сиротами або не мали батьківського піклування.

Напередодні Нового року до Департаменту кризового реагування Міністерства реінтеграції звернулася громадська діячка, яка займається питанням повернення дітей.

Зараз Олександр вже перебуває в Києві. Це вже п'ята особа з цієї групи, яку вдалося повернути. За два роки перебування на іншій території він став повнолітнім, але все це час він прагнув повернутися.

Міністерство реінтеграції висловлює вдячність голові правління Громадської організації "Українська мережа за права дитини" Дар'ї Касьяновій та Міністерству закордонних справ України.

Нагадаємо, 24 грудня минулого року в Україну повернули ще трьох дітей з ТОТ.

Один із врятованих, 8-річний Єлисей, жив із своєю бабусею на окупованій частині Херсонщини. Після смерті бабусі окупаційна влада відправила хлопчика в інтернат. Мати Єлисея, яка проживала в Одесі, не могла зустріти сина через свій стан здоров'я. Її двоюрідній сестрі не дозволили взяти хлопчика, навіть при наявності всіх необхідних документів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ворог завдав збитків інфраструктурі у 152 млрд доларів.

Головне