В Україні відправили за ґрати трьох зрадників, які шпигували для рф на східному фронті

В Україні відправили за ґрати трьох зрадників, які шпигували для рф на східному фронті

Співробітники Служби безпеки України зібрали докази злочинної діяльності трьох осіб, які співпрацювали з росією та допомагали окупантам розвідати позиції ЗСУ.

У пресслужбі СБУ наголосили, що завдяки цим доказам троє зрадників отримали реальні терміни ув’язнення.

За даними Служби безпеки, зловмисники розвідували місця тимчасової дислокації передових підрозділів ЗСУ на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, а також намагалися виявити пункти базування ППО і маршрути переміщення важкої бронетехніки поблизу Краматорська та на Дніпропетровщині.

"Співробітники СБУ затримали всіх трьох ворожих поплічників у результаті спецоперацій навесні 2022 та восени 2023 року. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив одному із зловмисників 7 років тюрми, інший - отримав 10 років ув’язнення, а ще один зрадник проведе за ґратами 12 років", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що усі троє зловмисників є мешканцями Донецької та Луганської областей. Вони працювали на воєнну розвідку окупаційних угруповань Південного військового округу збройних сил росії.

Суд визнав зрадників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (надання збройним формуванням країни-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ);
  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

 

Як повідомляли "Ми-Україна", у Запоріжжі затримали місцевого жителя, який за вказівкою російських кураторів планував теракт у місті, йому повідомили про підозру. 

Головне