В ООН назвали кількість біженців у секторі Гази

В ООН назвали кількість біженців у секторі Гази

Кількість внутрішньо переміщених осіб у секторі Гази з початку останнього загострення конфлікту між Палестиною та Ізраїлем досягла 1 мільйона осіб.

Таку інформацією надало Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГВ),

З внутрішніх переміщених осіб понад 352 000 знайшли притулок в школах, які належать Близькосхідному агентству ООН для допомоги палестинським біженцям та в організаціях, які здійснюють роботу у центральній та південній частинах сектора Гази. Ще приблизно 55 000 осіб проживають у 51 іншому притулку.

УКГВ також повідомило, що в секторі Газа залишилось лише два тижні запасів основних продуктів харчування, а магазини мають продуктів лише на чотири-п'ять днів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу запевнив, що ЦАХАЛ не атакував баптистську лікарню. Він поширив заяву Армії оборони Ізраїлю, де вказується, що удар по лікарні стався через невдалий запуск ракети з боку "Ісламського джихаду".

Тисячі людей на Близькому Сході вийшли на протести у відповідь на атаку на лікарню "Аль-Ахлі" в секторі Газа. Протести пройшли в Йорданії, Туреччині, Лівані, Ірані, Іраку та Сирії. Ці демонстрації стали відповіддю на найбільш смертоносний атаку під час поточного конфлікту. Міністерство охорони здоров'я в секторі Газа повідомило про принаймні 500 загиблих під час обстрілу центральної лікарні, де палестинці шукали притулок. Всесвітня організація охорони здоров'я висловила осуд за цей напад та вимогу захисту цивільного населення та медичних працівників.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Харківщині на міні підірвався тракторист.

Головне